Beskrivelse
Historie:
Aventurin får sit navn fra det italienske ord ventura, som betyder held. I 1600-tallet kom en italiensk herre ved et uheld til at skabe en type glas med kobberspåner. Dette nye materiale blev kaldt for aventurin-glas eller guldsten. Da man skulle navngive aventurin, syntes man, at den lignede guldsten så meget, at man gav den det samme navn.
Stenen har været kendt i hundredvis af år i Kina, hvor man har brugt stenen til udskæring og lykkeamuletter. Man mente, at den betød held og kunne give velstand. Også i det gamle Rom blev stenen forbundet med held og livskraft, og den var desuden forbundet med gudinden Venus, som er gudinde for kærlighed og skønhed.
Facts:
Aventurin er en kvarts, som hører til calsedon-familien. Det særlige ved Aventurin er de indeslutninger, der giver den den helt særlige glimmereffekt, også kaldet aventuressence. Indeslutningerne består af små flager af mineraler af forskellige typer, som også er med til at bestemme farven på stenen. Den mest kendte aventurin er den grønne, der som regel får sin farve fra muscovit, men mange andre farver kan også forekomme.
Aventurin har en hårdhed på 7, og man ser den derfor ofte brugt i smykker. Det er ikke en meget dyr sten, men dens tiltalende effekt har alligevel givet anledning til imitationer. Det drejer sig primært om aventurin-glas, også kaldet guldsten, som i første omgang var der, hvor stenen fik sit navn fra. Det er en smuk imitation, om end også meget åbenlys. Dens aventuressence er meget jævnt fordelt i stenen og meget intens. Aventurin-glas laves i et hav af farver, hvor den orange farve er den mest kendte.
Aventurin findes flere steder i verden. Indien har nok den største forekomst, men også i Brasilien er der meget af det.
Energier:
Grøn aventurin forbindes med held og velstand. Den siges at styrke kreative evner og virke motiverende. Det er en opportunistisk sten, som hjælper dig med at udnytte de chancer, du bliver givet. Den bruges imod muskelsmerter, hovedpine, og den skaber balance i nervesystemet.
Stjernetegn:
Grøn aventurin: Jomfru og Tyr