Armbånd Røgkvarts

200,00 kr.

Armbåndet har en diameter på 6,5 cm.

Stenperle:1×1 cm

3 på lager

Quantity:

Beskrivelse

Armbånd

Armbånd lavet af krystal, samlet på en elastiksnor. Perlerne er naturlige og har forskelligartede størrelser.

Røgkvarts

Historie:

Røgkvarts har været brugt flere forskellige steder i verden. I Kina brugte man den i 1100-tallet til at lave solbriller. Brillerne blev både brugt til at skærme for solen, men også til at maskere folk, som ikke så gerne ville genkendes, for eksempel dommere.

I Skotland er røgkvarts landets nationalsten, og den bliver ofte brugt i smykker til at dekorere den nationale klædedragt kilten med. Cairngorm-bjergene i Skotland er kendte af stensamlere for deres brun-gule variant af røgkvarts, som også er blevet navngivet Cairngorm-kvarts.

Facts:

Røgkvarts er en del af kvarts-familien og får sin farve, når stråling aktiverer farvecentre omkring aluminium-urenheder. Stenen udviser pleokroisme, som er en effekt, hvor stenens farve er forskellig afhængig af, hvad vinkel man ser den fra. Røgkvarts vil måske være væsentligt mørkere eller lysere fra én side end fra en anden. Stenen findes i mange nuancer af brun, grålig og gullig.  Nogle farver har fået deres egne navne, for eksempel Morion, som er en meget mørk eller næsten sort variant.

Røgkvarts har en hårdhed på 7 og ses ofte brugt i smykker. Man finder nemt sten uden mange indeslutninger, og man kan derfor få røgkvarts i en rimelig høj kvalitet uden, at det behøver at koste en formue. Stenens klarhed gør det også nemt at se, hvad der ellers sker i stenen. For stensamlere kan det være meget interessant, da man derfor ofte kan se, hvis der er vækstlinjer, væskebobler eller andre spændende fænomener i stenen.

Røgkvarts findes forskellige steder i verden. Cairgorm i Skotland er et af de mere kendte steder. Derudover finder man store mængder i Rusland, Ukraine og Schweitz.

Energier:

Røgkvarts siges at kunne rense kroppen for gift og beskytte mod sygdom. Når al giften er væk, kan stene angiveligt bruges til mere effektivt at optage vitaminer og mineraler i kroppen. I healing bruges stenen imod smerter i ryggen og i fødderne. Det er en sten, der hjælper med at finde en positiv vinkel, og den bruges derfor også til at afhjælpe stress og depression.

Psykisk siges røgkvarts at kunne hjælpe med at absorbere negativ energi og erstatte det med positiv energi. Den kan bringe støtte i sorg og stressede situationer og hjælper med at finde fodfæste, når man arbejder med forskellige energier.

Stjernetegn:

Skytte og Stenbuk

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.