Blå Calcit lommesten

40,00 kr.

Størrelse: 2,5×1,8 cm (størrelsen kan variere – alle sten er unikke)

Kvalitet: God kvalitet

Stjernetegn: Krebs

Hver eneste lommesten er unik og forskellig. Små skønhedsfejl er naturlige i mineraler. Vi sikrer dig den bedste kvalitet og pakker sikkert og skånsomt dine mineraler når du køber lommesten hos os.

17 på lager

Quantity:

Beskrivelse

Calcit

Historie:

Calcit er på mange måder et spændende mineral. Det er en stor del af vores hverdag, men også af vores historie. Man mener for eksempel, at calcit, mere specifikt islandsk spar, er det mineral man i vikingetiden refererede til, når man talte om solsten. Grunden til det navn var, at man brugte stenen til at finde solen med, når man skulle sejle, og man kunne på den måde navigere, også selvom der var overskyet.

Varianten islandsk spar blev også brugt under anden verdenskrig til at lave mere præcise sigtekorn til skydevåben.

Desuden er calcit, hovedingrediensen i kalksten, som er det mineral, pyramiderne i Egypten er lavet af.

Facts:

Calcit findes overalt i verden og i et hav af varianter. Stenen har en meget tydelig dobbeltbrydende effekt, hvilket har gjort den meget nyttig i industrien til f.eks. linser. Fordi der er så meget af mineralet, bliver det også brugt til mange andre ting såsom cement, produktion af plastik, glas og meget andet.

Calcit i sin reneste form er farveløs, og stenen får sine farver fra udefrakommende grundstoffer. Farven afhænger af, hvilke grundstoffer mineralet indgår forbindelser med. Dette betyder, at der findes rigtig mange varianter af farver på calcit.

Calcit er en sten, man skal behandle lidt varsomt, da den ligger på 3 på Mohs’ hårdhedsskala. Det betyder, at du sagtens kan lave ridser i stenen bare ved hjælp af en mønt. Man skulle tro, at dette gjorde den nem at slibe, men ud over at være blød har calcit tre naturlige brydningsretninger, hvilket gør, at man hurtigt kan komme til at ødelægge noget, når man sliber den. Derfor er slebne calcitter tit temmelig dyre taget i betragtning af, hvor almindeligt et materiale det er.

Energier:

Blå calcit siges at være en rolig sten, der hjælper os med at se klart. For folk med meget empati kan stenen hjælpe med at skelne imellem egne og andres følelser. Stenen hjælper os med at se positivt på tilværelsen og kan være en stor hjælp for folk, der har nemt til selvmedlidenhed. Derudover er stenen god ved kreative processer, da den hjælper med at skabe kreativt flow og kan hjælpe dig med at sætte ord på de kreative tanker.

Calcit er en mild og rolig sten, og i healing bruges den imod stress og kroniske smerter, samt til at hjælpe med at gøre kroppen afslappet. Derudover bruges den i forbindelse med sygdomme der knytter sig til hals, lunger og øjne.

Stjernetegn: Krebs

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.