Calsedon tårn

95,00 kr.

Størrelse:  6 x 2 cm (størrelsen kan variere – alle sten er unikke)

Kvalitet: God kvalitet

Stjernetegn: Tvilling, skorpion, Krebs og Skytte

Hver eneste sten er unik og forskellig. Små skønhedsfejl er naturlige i mineraler. Vi sikrer dig den bedste kvalitet og pakker sikkert og skånsomt dine mineraler når du køber lommesten hos os.

2 på lager

Quantity:
Size Chart

Beskrivelse

 Historie:

Kalsedon er en af de allertidligste brugte smykkesten, og man har fundet tegn på at den har været brugt i smykker i over 75.000 år. I det gamle Rom brugte man dem til segl, da de er relativt nemme at skære ud. Idar-Oberstein som er et område i Tyskland, er specielt kendt for først og fremmest at mine kalsedon, men også for at have startet en stor industri af stenslibere, på grund af deres store mængder af kalsedon. I dag slibes alle slags sten i området, og der er mange kunsthåndværkere i industrien. Oprindeligt var en stor del af arbejdet at skære Camé, som er en slags relief til brug i smykker.

Facts:

Kalsedon er en lidt bred betegnelse for alt krypto krystallinsk kvarts, som ikke har fået sit eget navn. Blandt andet er karneol og chrysopras typer af kalsedon. De fleste i industrien vil, hvis du bare kalder det for kalsedon, tænke på de grå og blå varianter, og de blå farver er mest brugt i smykker. Ved sten til smykker er det meget almindeligt at varmebehandle stenen for at give mere blå farve. Dette betyder også at man skal være forsigtig med hvor man lægger sine kalsedoner. Lang tid i sol og varme, kan give pletter af farveskift, ofte til de mere grå nuancer.

Kalesedon former sig i det hexagonale krystalsystem, men fordi det er en krypto krystallinsk krystal, ser man den sjældent i sin krystalstruktur, men mere bare i store stykker. Stenen findes i stort set hele verden i forskellige varianter. Af eksempler kan nævnes Tyrkiet, som er kendt for blå kalsedon og chrysopras, Egypten har karneol, og Rusland har chrysopras og onyx.

Energier:

Der findes som sagt mange typer kalsedon, og de varianter med sit eget navn, kommer vi ikke ind på her. Her vil vi i stedet for snakke om den grå/blå variant og den lyserøde variant.

 

Blå kalsedon: Er en rolig sten, der i høj grad forbindes med ens taleevne. Den siges at kunne hjælpe dig med at sætte ord på dine følelser og dybeste tanker.

Stenen skal efter sigende være god til alle typer af halsproblemer og hjælpe mod høfeber og andre allergier. Og så bruges den i healing i forbindelse med betændelsestilstande.

 

Pink kalsedon: Forbindes med glæde og optimisme. Den siges at fremme kreativitet og lære os at tingene er gode nok. Altså reducerer perfektion. Stenen forbindes med en mild og kærlig energi og siges at styrke selvværd.

I forbindelse med healing bruges pink kalsedon til at bearbejde chok og traumer. Den siges desuden at være god for immunsystemet og styrke hjertet.

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.