Chiparmbånd Grøn jordbærkvarts

69,00 kr.

Armbåndet har en diameter på 8 cm.

5 på lager

Quantity:

Beskrivelse

Chiparmbånd

Armbånd lavet af krystal, samlet på en elastiksnor.

Jordbærkvarts

Historie:

Der er ikke meget information at finde om jordbærkvarts/rød healer før omkring 1970’erne. Den eneste tidligere benævnelse der kan have med stenen at gøre er i slutningen af 1800-tallet, hvor man i det nordlige England fandt en sten der blev kaldt scarlet quartz. Dens beskrivelse svarer nogenlunde til det vi i dag kender som Jordbærkvarts.

I 1970’erne dukkede stenen op under navnet jordbærkvarts, men sælgeren ville ikke afsløre hvor den kom fra. Mange mener dog at den var fra Mexico. Man løb meget hurtig tør for materiale, og et marked for syntetiske varianter opstod meget hurtigt. I dag er der fundet nye lokaliteter med jordbærkvarts, men man skal stadig være opmærksom på at det er et stort marked for både syntetisk jordbærkvarts og imitationer af det.

Facts:

Jordbærkvarts og rød healer, er en lyserød-rød variant af kvarts, med synlige indeslutninger af rødlige mineraler, som for eksempel alurgit eller lepidolit. Forskellen på jordbærkvarts og rød healer, ligger udelukkende i typen af og farven på de indeslutninger er i stenen og mange vil sige at de to er forskellige navne for det samme mineral. Jordbær kvarts/ rød healer er en ret sjælden variant af kvarts, men på trods af det, er det ikke en særlig dyr sten, hvilket gør den ideel, hvis du skal til at starten din stensamling. Her i butikken har vi den primært som lommesten og tårne, men stenen egner sig også til smykker, på grund af hårdheden på 7.

Kært barn har mange navne, og det gælder også for denne variant af kvarts, som også går under navnene, rød kvarts, ild kvarts, jernholdig kvarts og hæmatit kvarts.

Jordbærkvarts/rød healer former sig i det trigonale krystalsystem og findes ofte som én stor krystal. Stenen findes flere steder i verden, bland andet i Rusland, Kasakhstan, Brasilien og Mexico.

Energier:

Jordbærkvarts: siges at hjælpe med at åbne op for ubearbejdede følelser og arbejde med de problemer der må være. Det er en beroligende sten, der bruges imod PTSD og angst. Til healing bruges den også til at lindre smerter og til fertilitetsbehandling.

Stjernetegn:

Jordbærkvarts: Vægten

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.