Chiphalskæde med sort onyx

99,00 kr.

Halskædens længde: 45 cm

Halskædens fulde længde: 50 cm

Stenchip: 5mmx10mm

2 på lager

Quantity:

Beskrivelse

Halskæde

Halskæde lavet af små sten, samlet på en wire med en forgyldt stållås. Stenene er naturlige og kan derfor variere i størrelse og farve. Kæden har et justerbart stykke, så den kan være imellem 45 og 50 cm.

Onyx

Historie:

Onyx fik sit navn af Pliny den ældre i 77 før vores tidsregning. Det er latin og betyder fingernegl. Stenen er omgærdet af meget overtro og spændende historier. Man sagde i det gamle Rom, at onyx kom fra Afrodites fingernegl. Efter sigende skar Amor, hendes søn, fingerneglen af med en pil og smed den i Indus floden, og da dele af guderne aldrig dør, blev neglen til onyx.

I rigtig mange kulture forbindes onyx med noget negativt. I Kina, mente man at stenen bragte uheld, og andre steder mente man at den kunne give marrerit og fremkalde dæmoner. Her har der nok primært været tale om sort onyx, da sort jo ofte forbindes med noget negativt.

I midten af 1800-tallet, blev den sorte variant af onyx meget populær i smykker, da den engelske dronning Elizabeth d. 1’s mand døde. Hun var i stor sorg og gjorde meget ud af at vise det. Dette gav andledning til en bølge af det man klader sørgesmykker, som ofte indeholdt sort onyx.

Facts:

Onyx er en del af kalsedon-famillien, som er en kæmpestor gruppe af kvarts, med det til fælles at de danner kryptokrystalinske krystaller. Onyx findes i mange farver, men er generelt kendt for sine fine striber. Sort onyx har længe været brugt til at lave camé med. Dette er en udskæringsteknink, hvor man udnytter de forskellige lag af farve til at danne smukke relieffer med. Striberne i onyx er en vigtig del af måden man skelner imellem dem og agat. Man siger at hvis striberne er lige, så er der tale om en onyx, og hvis striberne er bølgede, så er det en agat.

Onyx har en hårdhed på 6,5-7, hvilket gør den velegnet til smykkebrug. Hos Ganesha, arbejder vi meget med den grønne variant i vores smykker, og den sorte og blå variant, finder du typisk som lommesten og tårne. Onyx findes mange steder i verden. Nogle af de store producenter er: Brasilien, Indien, USA og Rulsand. 

Energier:

Sort onyx: siges at kunne hjælpe dig igennem sorg, og kunne hjælpe dig med at komme over tidligere forhold. Den hjælper med at bearbejde disse savn, og er en sten der giver jordforbindelse. Ved healing bruges stenen ved øjen og tandproblemer og man siger at hvis man går med sort onyx under en graviditet, så bliver både graviditeten og fødslen nemmere.

Stjernetegn:

Sort onyx: Løve og Stenbuk

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.