Gul calcit lommesten

40,00 DKK

Størrelse: 2×2 cm (størrelsen kan variere – alle sten er unikke)

Kvalitet: God kvalitet

Stjernetegn: Løve, Krebs og Fisk

Hver eneste lommesten er unik og forskellig. Små skønhedsfejl er naturlige i mineraler. Vi sikrer dig den bedste kvalitet og pakker sikkert og skånsomt dine mineraler når du køber lommesten hos os.

9 på lager

Quantity:

Beskrivelse

Calcit

Historie:

Calcit er på mange måder et spændende mineral. Det er en stor del af vores hverdag, men også af vores historie. Man mener for eksempel, at calcit, mere specifikt islandsk spar, er det mineral man i vikingetiden refererede til, når man talte om solsten. Grunden til det navn var, at man brugte stenen til at finde solen med, når man skulle sejle, og man kunne på den måde navigere, også selvom der var overskyet.

Varianten islandsk spar blev også brugt under anden verdenskrig til at lave mere præcise sigtekorn til skydevåben.

Desuden er calcit, hovedingrediensen i kalksten, som er det mineral, pyramiderne i Egypten er lavet af.

Facts:

Calcit findes overalt i verden og i et hav af varianter. Stenen har en meget tydelig dobbeltbrydende effekt, hvilket har gjort den meget nyttig i industrien til f.eks. linser. Fordi der er så meget af mineralet, bliver det også brugt til mange andre ting såsom cement, produktion af plastik, glas og meget andet.

Calcit i sin reneste form er farveløs, og stenen får sine farver fra udefrakommende grundstoffer. Farven afhænger af, hvilke grundstoffer mineralet indgår forbindelser med. Dette betyder, at der findes rigtig mange varianter af farver på calcit.

Calcit er en sten, man skal behandle lidt varsomt, da den ligger på 3 på Mohs’ hårdhedsskala. Det betyder, at du sagtens kan lave ridser i stenen bare ved hjælp af en mønt. Man skulle tro, at dette gjorde den nem at slibe, men ud over at være blød har calcit tre naturlige brydningsretninger, hvilket gør, at man hurtigt kan komme til at ødelægge noget, når man sliber den. Derfor er slebne calcitter tit temmelig dyre taget i betragtning af, hvor almindeligt et materiale det er.

Energier:

Gul calcit er en glad sten, der efter sigende kan bruges til at hjælpe dig igennem sorg og afsavn. Dens stærke beskyttende effekt gør den god til meditation, da den kan skærme dig imod negative energier.  Den bruges i healing ved problemer med maven og den øvre del af ryggen. Den er god for knogler og led, og den kan hjælpe imod hormonel ubalance.

Stjernetegn: Tvilling og Jomfru

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.