KAYA Vedhæng

69,00 kr.

Ca. 10×35 mm.

4 på lager

Quantity:
Size Chart

Beskrivelse

Vedhæng til halskæde med ornamenteret fatning i forsølvet metal.

Bemærk: alle sten er natursten, og der vil derfor være en naturlig variation i farve, form og størrelse.

Kæde medfølger ikke.

Hæmatit/Blodsten

Historie:

Hæmatit (af det græske hema som betyder blod) kan spores helt tilbage til stenalderen, hvor man har fundet skriveredskaber lavet af rød hæmatit. Disse fund blev gjort ved Pinacle Piont i Sydafrika. Et område, som man i dag går ud fra er der hvor menneskets historie begyndte. Hæmatit blev i mange senere civilisationer anset for at være en beskyttende sten. Både de gamle romere og indianske stammer brugte stene til at holde fjender væk. Romerne lavede smykker af stenen og bar dem i kamp, og indianerne pulveriserede hæmatit, og brugte den som krigsmaling. Mern ikke kun indianerne brugte stenen som pigment. I hundredevis af år har man lavet, både gul og rød okker af mineralet. I Europa, såvel som andre dele af verden. Okker fremstilles af ler der er blevet farvet af hæmatit.

Facts:

Hæmatit, eller blodsten, er et jernoxid, som i sin reneste form indeholder 70% jern. Selvom man io butikkerne oftest ser Hæmatit som et grå-sort metallisk mineral, dannes det ofte i rødbrune farver, og farven rød okker kommer fra dette mineral. Måske er det også en af grundende til at stenen også er blevet kendt som blodsten.

Hæmatit er et meget vigtigt mineral i industrien, da det udgør en stor del af vores adgang til jern. Vi tænker som regel på jern, som værende magnetisk, men hæmatit er det sjældent. Det man finder, som er magnetisk kalder vi for magnetit, og det er teknisk set et separat mineral, selvom den kemiske formel er næsten den samme, og at man rent fysisk ikke kan se forskel på de to.

Hæmatit er et meget almindeligt mineral, som kan findes næsten overalt i verden. Man miner store mængder i England og Italien, men også uden for Europa. Foreksempel, Brasilien, Sydafrika og Canada. Mineralet dannes i det trigonale krystalsystem, men findes oftest i plader eller afrundede stykker. Her i butikken finder du den mest som lommesten.

Energier:

Hæmatit siges at have en kraftfuld jordbunden energi, som kan hjælpe dig med jordforbindelse og strabilitet. Man ser den ligesom i gamle dage, som en beskyttende sten, som også kan give styrke og mod til dens bærer. Den siges at kunne booste din selvtillid og give beslutsomhed og handlekraft, så hvis du står over for store vigtige beslutninger i livet, er det måske en sten for dig.

Stenen siges også at kunne skabe klarhed og øge fokus og koncentration. Fysisk menes stenen også at kunne give styrke, og regulere blodforsyning. Desuden siges den at kunne hjælpe ved forskellige blodsygdomme, hjælpe med jernindtag og være god for nyren.

Stjernetegn:

Vædder, Vandmand, Tyr og Krebs

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.