SARA Vedhæng

30,00 kr.

Pendulvedhæng i karneol.

16 på lager

Quantity:

Beskrivelse

Pendulvedhæng i karneol. 

Mål: 21 mm X 8 mm

Karneol

Historisk:

Karneol har haft betydning form mange forskellige civilisationer. I Egypten, forbandt man stenen med solguden Horus, og her blev den også kaldt for solsten. Man brugte den desuden til at hjælpe de døde videre på deres rejse, ved at lægge karneol i deres grav.

Romerne dekorerede deres rustninger med stenen for at give mod og styrke, og i Persien og Grækenland, bruget man karneol i amuletter for at beskytte mod jordskælv og andre naturkatastrofer.

Stenes navn menes at stamme fra kirsebærkornel. Frugten har en farve der minder lidt om karneol. På engelsk hedder stenen Carnelian og træet hedder Cornelian Cherry, så måske er der noget om det.

Facts:

Karneol er en del af Kalsedon familien, som er den microkrystallinsk variation af kvarts. Stenen får sin smukke farve fra jernoxid, som den optager i større eller mindre mængder mens den dannes. Derfor får den stribede lag af varierende farve. Disse lag gør stenen velegnet til brug af Kamé smykker, som er en udskærings metode, hvor man udnytter disse lag til at opnå forskellige farver i et relief.

Stenen danner ikke store flotte krystaller, som bjergkrystal, men dannes i stedet i klumper. Derfor sælges den sjælden som rå sten, men i stedet for i slebne eller udskårende eksemplarer. Her i butikken finder du den som lommesten, kugler, figurer og tårne.

Karneol findes mange steder i verdenen. Man miner store mængder i Brasilien, Uruguay og Madagaskar, men i Gujarat i Indien har man minet karneol i over 5000 år, og gør det stadigvæk. Man mener at de fund man har gjort af bearbejdet karneol i Egypten, stammer fra dette område.

Energier:

Karneolen siges at være en varm og stærk sten. Den forbindes med indre styrke og skal efter sigende kunne hjælpe dig med at finde selvtillid og styrke, til at sige din mening. Stenen siges at lindre smerter i ryggen og være god for huden. Desuden forbindes den med blod, og skal derfor kunne styrke blodets bånd, afhjælpe blodpropper og dårligt blodomløb. Og så siges den at hjælpe mod menstruationssmerter. Måske er det også af denne grund at den siges at være kvindens sten.

Stjernetegn: Krebs, Tyr, Løve, Vædder og Tvilling

 

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.