Kugle i citrin

25,00 kr.

Lille kugle af citrin

Diameter: 1,7 cm

NB! Kuglerne er af natursten, og de kan derfor have forskellige farvenuancer og indeslutninger.

Holder kan tilkøbes.

 

16 på lager

Quantity:
Size Chart

Beskrivelse

Historie:

Indtil midten af 1500-tallet var citrin bare kendt som gul kvarts. Det nyere navn kommer fra det franske ”citron”, som betyder det samme som på dansk.

I det gamle Rom brugte man citrin i udskåren form til at lave dekorative ophæng af. I Skotland har man fundet mange gamle sværdskæfter besatte med citriner.

I nyere tid har citriner fået et comeback. I 1920’erne og 30’erne blev stenen populær i art deco-smykker. Da Greta Garbo i 1936 var med i filmen Camille, bar hun citrinsmykker, og det skabte en kæmpe efterspørgsel på stenen.

Facts:

Citrin er en gul-gulbrun variant af kvarts. Stenen får sin farve fra jern, og der findes et hav af farvenuancer. Nogle af disse har fået deres egne navne så som lemonkvarts, som er en lys gul variant, der kan have et hint af noget grønligt i sig. En af de mest eftertragtede farver er Madeira citrin. Den har en kraftig orange-brun farve. Den forekommer naturligt, men fordi det er den mest eftertragtede variant, laver man også en del af den ved at varmebehandle ametyst, indtil man opnår den ønskede farve. En meget stor procentdel af den citrin, der bliver solgt, er varmebehandlet for at gøre farven mere intens. Farveændringer kan også ske naturligt, og det er derfor vanskeligt at tjekke op på, om citrinerne i handlen er behandlet kunstigt eller ej.

Citrin har en hårdhed på 7 på mohs skala, og det gør den egnet til almindelig smykkebrug. Det er en god samlersten på grund af dens tilgængelighed, farvevarianter og klarhed. Det sidste gør, at man ofte kan se nogle interessante ting i stenen så som vækstlinjer, fakturer, der kan give nogle meget smukke farvespil, eller spændende indeslutninger såsom væskeindeslutninger. Desuden vokser den ofte i store smukke krystaller, så man ikke behøver at købe den i sleben form.

Her i butikken bruger vi ikke så meget citrin i smykker. Til gengæld, har vi masse af mineraler. Både tårne, kugler, hele krystaller, rå stykker og lommesten.

Citrin findes flere forskellige steder i verden, men der mines primært citrin i Brasilien og Uruguay.

Energier:

Citrin siges at have en rensende energi, og den er en af de få sten, der kan rense sig selv. Stenen hjælper os med at finde ud af, hvad vi ønsker os i livet, og kan være med til at guide dig i retningen af succes. Stenen inviterer os til at tænke klart og dermed tage gode og velovervejede beslutninger. Og så siges den derudover at kunne give os et fornuftigt forhold til penge.

Citrin er en glad sten, og i healing anses den for en af de bedste til brug imod depression. Den bruges også til behandling af mave- og tarmsygdomme samt sygdomme, der har med kroppens affaldssystemer at gøre, f.eks. forstoppelse eller urinvejsinfektion.

Stjernetegn:

Vædder, Tvilling, Løve og Vægt

 

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.