Lille rutilkvarts tårn

50,00 kr.

Stjernetegn: 
Fysisk: 

2 på lager

Quantity:

Beskrivelse

Størrelse: ca. 3 x 2 cm (størrelsen kan variere – hver eneste sten er unik)

Alle tårne sælges med en lille lim-klat på spidsen, for at sørge for at spidsen ikke knækker – kan forsigtigt pilles af.

Historie:

Rutilkvarts har ikke været meget brugt, før omkring 1940’erne, hvor man i Brazilien i forbindelse med mining af bjergkrystal, stødte på noget rutilkvarts. Minerne var skuffede, da de skulle bruge stenen til brilleglas, men da de tog det med ind til byen, viste det sig at man i smykkebranchen blev betagede af det.

Dog har man længe kendt til stenen. I flere gamle civilisationer har man forbundet stenen med guderne, hvor man mente at de gyldne rutiler var hår fra en gudinde. Selvfølgelig altid den smukkeste, som foreksempel Freja, Afrodite eller Venus. Nogle gange omtales rutilkvarts med lange gyldne nåle også som Venus hår.

Facts:

Rutilkvarts består, som navnet antyder, af kvarts og rutiler. Der er typisk tale om bjergkrystal som rutilerne er vokset i, men man kan også opleve rutiler i røgkvarts. Rutil er et mineral der består af titaniumdioxid, og den mest almindelige farve er gylden. Dog kan den også være rødlig, sølv, kobber og i meget sjældne tilfælde grønlige.

Vi kender bedst rutiler fra rutilkvarts, måske fordi det er en del af navnet, men der findes et andet sted, hvor rutiler ses, som oftest i smykker. Det er ved korund, eller som de fleste kalder det, safierer og rubiner. Nogle af disse udviser det man kalder asterism, eller stjerneeffekt og denne effekt opstår, når rutiler former sig i et stjerneformet mønster i stenen. Dette viser sig så som en skøn lyseffekt i form af en stjerne i stenen.

Stenen former sig som det meste andet kvarts i det trigonale krystalsystem, og findes mange steder i verden. Det mest produktive miner findes i Brazilien, Madagaskar og USA.

Energier:

Rutilkvarts er en forstærkende sten. Dette vil sige at den i forbindelse med healing er god at bruge sammen med andre sten, for at forstærke deres egenskaber. Rutilkvarts siges at have stor energi, og kunne styrke dig i forbindelse med mislykkede projekter, både af fysisk og psykisk art. Man mener at stenen har oplysende egenskaber, og kan kaste lys over årsagerne til ens problemer, og derved lære dig at løse dem anderledes.

Til healing bruges stenen i forbindelse med hjerte og lungeproblemer. Desuden bruges den til at hjælpe mod dårligt blodomløb, og til at løse problemer i forbindelse med overvægt og rygning.

Stjernetegn:

Alle

 

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.