Malakit lommesten

95,00 kr.

Størrelse: 2,5×2 cm (størrelsen kan variere – alle sten er unikke)

Kvalitet: God kvalitet

Stjernetegn: Stenbuk og Skorpion

Hver eneste lommesten er unik og forskellig. Små skønhedsfejl er naturlige i mineraler. Vi sikrer dig den bedste kvalitet og pakker sikkert og skånsomt dine mineraler når du køber lommesten hos os.

4 på lager

Quantity:

Beskrivelse

Historie:

Malakits navn kommer fra to græske ord, malachitis, som var navnet for en grøn plante og malakos, som betød blød. Begge ord er meget beskrivende for stenen, som har en meget karakteristisk grøn farve og ikke er særlig håd.

Historisk set kender vi bedst malakit fra det gamle Egypten, og Rusland. I Egypten brugte man stenen til amuletter, men også som pigment til grøn maling og make up. I hundredvis af år var malakit en af ganske få måder at skaffe grøn farve på. Man finder derfor spor af malakit på malerier helt frem til 1700-tallet.

Rusland besad i 1700-tallet store mængder malakit, og Isak katedralen der blev opført i Skt. Petersborg i 1858, har 8 store søjler der er fuldt beklædt med malakit. Også Vinterpaladset i Skt. Petersborg er udsmykket med store mængder af den smukke grønne sten.

Facts:

Malakit er et idiokromatisk mineral. Dette betyder at altid vil have den samme farve, fordi farven er afhængig af de grundstoffer som mineralet som udgangspunkt består af. Malakit består af over 50% kobber, som også er årsag til den smukke grønne farve.

I gamle dage udvandt man kobber fra mineralet, men i dag bruger man det mere som indikator for hvor man kan mine kobber. Hvis du finder malakit, kan du være næsten sikker på at der er kobber i nærheden.

I dag mines størstedelen af malakit i den Demokratiske Republik Congo, Namibia, Frankrig, Israel, Australien og U.S.A.

Malakit, er et temmelig blødt mineral, som skal bruges med forsigtighed i smykker. Det kan nemt blive ridset, og det er også værd at overveje, hvis man vil bruge den som f.eks. Lommesten. I så fald, skal den nok ikke ligge sammen med ens nøgler, da den på Mohs skala kun liger imellem 3,5 og 4,5.

Energier:

Malakit siges at kunne hjælpe os med at bearbejde de ting der holder os tilbage. Så lever du med frygt eller lavt selvværd, kan malakit måske hjælpe dig. Stenen hjælper dig med at kigge indad og vise dig dine gode, såvel som dine dårlige sider. Derudover siges den at være en helende sten. Både psykisk, men også fysisk. Den skulle lindre smerter i forbindelse med menstruation og gigt, og desuden lindre ved astma og for højt blodtryk.

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.