Rå blå calcedon

59,00 DKK

Upoleret blå kalcedon

11 på lager

Quantity:
Size Chart

Beskrivelse

Rå stykker af blå calcedon i god kvalitet.

Mål: ca. 5×4 cm

NB! Alle stenene er rå og kan derfor variere lidt i størrelse, form og farvenuance.

Historie:

Calsedon er en af de allertidligste brugte smykkesten, og man har fundet tegn på at den har været brugt i smykker i over 75.000 år. I det gamle Rom brugte man dem til segl, da de er relativt nemme at skære ud. Idar-Oberstein som er et område i Tyskland, er specielt kendt for først og fremmest at mine calsedon, men også for at have startet en stor industri af stenslibere, på grund af deres store mængder af calsedon. I dag slibes alle slags sten i området, og der er mange kunsthåndværkere i industrien. Oprindeligt var en stor del af arbejdet at skære Camé, som er en slags relief til brug i smykker.

Facts:

Calsedon er en lidt bred betegnelse for alt krypto krystallinsk kvarts, som ikke har fået sit eget navn. Blandt andet er karneol og chrysopras typer af calsedon. De fleste i industrien vil, hvis du bare kalder det for calsedon, tænke på de grå og blå varianter, og de blå farver er mest brugt i smykker. Ved sten til smykker er det meget almindeligt at varmebehandle stenen for at give mere blå farve. Dette betyder også at man skal være forsigtig med hvor man lægger sine calsedoner. Lang tid i sol og varme, kan give pletter af farveskift, ofte til de mere grå nuancer.

Calesedon former sig i det hexagonale krystalsystem, men fordi det er en krypto krystallinsk krystal, ser man den sjældent i sin krystalstruktur, men mere bare i store stykker. Stenen findes i stort set hele verden i forskellige varianter. Af eksempler kan nævnes Tyrkiet, som er kendt for blå calsedon og chrysopras, Egypten har karneol, og Rusland har chrysopras og onyx.

Energier:

Blå calsedon: Er en rolig sten, der i høj grad forbindes med ens taleevne. Den siges at kunne hjælpe dig med at sætte ord på dine følelser og dybeste tanker.

Stenen skal efter sigende være god til alle typer af halsproblemer og hjælpe mod høfeber og andre allergier. Og så bruges den i healing i forbindelse med betændelsestilstande.

Stjernetegn:

Tvilling, skorpion, Krebs og Skytte

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.