Rå kyanit

45,00 kr.

Upoleret blå kyanit

15 på lager

Quantity:
Size Chart

Beskrivelse

Rå stykker af blå kyanit i god kvalitet.

Mål: ca. 5×2 cm

NB! Alle stenene er rå og kan derfor variere lidt i størrelse, form og farvenuance.

Kyanit

Historie:

Kyanit får sit navn af det græske ”kyanos”, som betyder blå. Dette navn blev givet til stenen i 1789 af den tyske geolog Gottlob Werner. Som med mange andre blå sten er kyanit tidligere blevet forvekslet med safir, og det er derfor svært at sige noget specifikt om stenen før denne tid. Den dag i dag kan man stadig finde slebne sten, der er sorteret som safirer i stedet for kyanit.

Facts:

Kyanit er et silicat, der som regel findes i farverne blå, grøn, grå og farveløs.

Det er et mineral med nogle meget spændende og meget praktiske egenskaber. Kyanit er kendt for sin varierende hårdhed. På langs har den en hårdhed på 4,5 og på tværs en hårdhed på 6. Derudover udvider kyanit sig på en forudsigelig måde, når det udsættes for varme. Det gør den ideel at bruge i industrien i forbindelse med andre materialer, der trækker sig sammen ved varme. Her bruges det ofte til opbygning af ovne og udstyr til støbning, der skal kunne opnå rigtig høje temperaturer.

Kyanit bruges også i smykker, men er ikke noget, man ser så ofte. Det skyldes nok to ting. Det ene er, at stenen på grund af sine varierende hårdheder og perfekte kløvning er svær at slibe. Den anden er, at den varierende hårdhed kan gøre det svært at forudse slid af smykker med kyanit.

Kyanit findes en del steder i verden. USA, Brasilien og Kenya er dog særligt kendte for at mine mineralet.

Energier:

Kyanit er en sten, der bruges en del ved meditation, da den siges at kunne fjerne uro og distraktioner. Den er med til at skabe klarhed i sindet og bruges af nogen til at fjerne angst og vrede. Stenen siges også at kunne fjerne negative energier og guide os til at foretage positive ændringer i vores liv. Nogen mener også, at den er god for kommunikation, både ved at hjælpe os til at udtrykke os klart og ved at gøre os bedre til at lytte.

I healing bruges kyanit til at behandle hjerneskader, lige fra hjernerystelser til hjerneblødninger. Desuden bruges den imod forhøjet blodtryk, og så er det en sten, der opfordre os til at passe på vores helbred.

Stjernetegn:

Tyr, Vægt og Vandmand

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.