Rå pyrit

40,00 kr.

Rå stykker af pyrit i god kvalitet.

Mål: ca. 4×3 cm

NB! Alle stenene er rå og kan derfor variere lidt i størrelse, form og farvenuance.

15 på lager

Quantity:
Size Chart

Beskrivelse

Historie:

Pyrit kommer fra det græske pyrites lithos, som betyder noget i retningen af stenen der laver ild. Og Pyrit kan faktisk slå knister, når det bliver slået imod andre materialer. I gamle dage blev det brugt i skydevåben til at antænde krudtet. Og man mener også at mineralet har været brugt helt tilbage i stenalderen

Pyrit har fået tilnavnet Narreguld, fordi det for det utrænede øje kan ligne guld. I 1500-tallet de europæerne sejlede til Amerika for at skaffe gudl, blev der lavet en del fejl, hvor meget store mængder pyrit blev sendt hjem, fordi man troede at det var guld. Også i 1800-tallet, da guldfeberen ramte, og mange rejste til Calefornien for at finde guld, blev mange snydt.

 Facts:

Pyrit har en matallisk overflade og en høj massefylde, så det er ikke så sært at det er blevet forvekslet med guld. Heldigvis er der hjælp at hente. Pyrit er temmeligt hårdt(6-6,5 på mohs skala) og porrøst, mens guld er blødt og sejt. Desuden kan farven være til hjælp. Guld er meget gult og pyrit er mere brunligt, med noget der minder om et hint af grøn. Og så er guld næsten 4 gange så tungt som pyrit.

Pyrit danner meget nemt super velformede krystaller. Her i butikken har vi en del kubiske krystaller, men mineralet danner også oktaeder, dodekaeder og modifiserede kuber. Og så findes mineralet ofte som indeslutninger i andre sten, så som lapis lazuli, turkis, labradorit og manfe andre mineraler.

Pyrit er en sammensætning af jern og svovl, men da man har nemmere metoder til at udvinde disse grundstoffer, bruges det sjælden til det. Til gengæld, bruges set som indikator når man skal finde guld. Guld og pyrit dannes ofte under samme forhold, og der er derfor en vis sandsynlighed for at finde dem sammen. Pyrit findes mange steder i verden, man man finder mange velformede krystaller i Italien, Peru, Spanien og Tanzania

Energier:

På engelsk kaldes pyrit også for the stone of prosperity. Prosperity betyder velstand, og man siger da også at stenen styker ens økonomi og bringer held. Den siges også at øge selvtilliden og bringe mod og styrke til dens bærer. Stenen menes at have beskyttende kræfter og nogen bruger den også til at skærme mod negative energier i omgivelserne, både psykiske og fysiske, som foreksempel stråler fra ens computer.

Pyrit menes også at have fysiske helende effekter. Den siges at kunne hælpe hukommelsen, være god for knoglerne og hjælpe med at øge kroppens celleproduktion.

Stjernetegn:

Løven

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.