Selenitskål

195,00 kr.

Dekorativ skål i selenit.

mål: 9,4×9,4 cm

OBS: selenit tåler ikke vand

2 på lager

Quantity:
Size Chart

Beskrivelse

Selenit

 Historie:

Selenit har været kendt i mange tusinder af år, og har på grund af dens farve og skær, altid været forbundet med månen. I gamle dage troede man at stenen blev større og mindre, ligesom månen på himmelen. Men det var ikke før i 1747, hvor den svenske professer J. G. Wallerius udgave sin bog, mineralriket, at stenen fik sit navn. Navnet kommer fra den græske gudinde Selena, som er gudinde for månen. I oldtidens Grækenland og Rom, brugte man selenit i stedet for glas, til vinduer.

Facts:

Selenit er egentlige en form for gips. Og i gamle dage skelnede man ikke imellem selenit og andre former for gips. Nu om dage bruges betegnelsen selenit udelukkende om hvide og klare sten, så selvom sådan noget som ørkenrosen i virkeligheden er det samme mineral, har det fået sin egen betegnelse.

Selenit er et super blødt mineral, med en hårdhed på 2 på Mohs skala, kan det nemt ridses med en mønt. Det gør det også rigtig nemt at skære ud og man ser det ofte som lamper, hvor man udnytter bearbejdeligheden og det smukke skær fra stenen.

Selenit findes i store mængder mange steder i verden. I 2000 opdagede man i Mexico en hule, fyldt med mineralet. Nogle af krystallerne i hulen er 15 meter lange. Ud over Mexico, findes stenen også i Argentina, Rusland, Polen, Grækenland og Australien. Ørkenrosen finder man i Saharas ørken.

Energier:

Selenit bruges i healing til at rense og oplade andre sten med. Man kan købe små skåle af selenit til at lægge andre kryststaller i, og seleniten siges så at rense for negative energier og oplade krystallerne, så deres effekt bliver større.

Selenit siges at hjælpe din dønnekraft og selvbevidsthed. Den hjælper med tilgivelse og ærlighed og så kan du undgå megen midsundelse med stenen.

Fysisk siges stenen at øge calsium optag og give større fleksibilitet. Den skulle være god for fertilitet og hjælpe med at holde mor og det ufødte barn sund og rask. 

Stjernetegn:

Tyr, Tvilling og Krebs

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.