KAYA Vedhæng

69,00 kr.

Ca. 10×40 mm.

4 på lager

Quantity:
Size Chart

Beskrivelse

Vedhæng til halskæde med ornamenteret fatning i forsølvet metal.

Bemærk: alle sten er natursten, og der vil derfor være en naturlig variation i farve, form og størrelse.

Kæde medfølger ikke.

Sodalit

Historie:

Sodalit blev først officielt opdaget i 1806, idet sydvestlige Grønland, i et område der hedder Ilimaussaq. Dette er et område der er kendt for dets rige forekomst af forskellige mineraler. Sodalit er navngivet af en kemiker fra Glasgow, ved navn Thomas Thomson. Mineralet indeholder store mængder natrium, eller på engelsk, sodium, og deraf kommer navnet.

Der vides ikke meget om sodalit før opdagelsen på Grønland, men da stenen nemt kan forveksles med lapis lazuli, kan det være at den har været brugt tidligere, uden at man har skelnet imellem disse to.

Sodalit er senere blevet fundet i Canada og andre steder i verden, og efter et diplomatisk besøg fra det engelske kongehus i slutningen af 1800-tallet, blev stenen meget populær hos de royale, og i Canada kalder man også stenen for Princess blue.

Facts:

Sodalit former sig i det kubiske krystalsystem, men ses oftest som et aggregat, der også indeholder hvid calcit. Det, sammen med sodalits ofte blå farve, har gjort at den nemt kan forveksles med lapis lazuli, og den er ofte blevet brugt til at imitere lapis lazuli med. Sodalit er mest kendt for sin blå farve og kaldes også af nogen for Canadian blues tone, men findes også i andre nuancer. En variant der har fået sit eget navn, er Hackmanite, som er den lyserøde variant.

Sodalit bruges af og til i smykker, om end dens hårdhed på 5-6, ikke gør den optimal til formålet. Her i butikken har vi nogle få vedhæng, hvor stenen derfor ikke er så udsat for slitage.

Man finder først og fremmest sodalit på Grønland, og i Canada, men den findes også andre steder, så som Afghanistan, Brasilien, Indien og Skotland.

Energier:

Sodalit bruges spirituelt til at bringe ro og orden i sindet. Den hjælper med at få styr på tanker og følelser og siges at kunne forene logik og intuition. Den siges også at kunne hjælpe med at sætte ord på tanker og følelser, og kan dermed hjælpe dig med at kommunikere mere følsomt og fornuftigt.

Stenen bruges i healing til at afhjælpe problemer med fordøjelsen og halsen, og siges også at kunne hjælpe imod feber. Desuden skulle stenen være god for stemmebåndet, hvor det foreslås at man bærer den som halskæde.

Stjernetegn:

Skytte, Tvilling, Krebs, skorpion og Jomfru

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.