Beskrivelse
Måneformet solfanger med howlit og multifarvede prismer, der bryder sollyset i et væld af farver.
Howlit
Historie:
Howlit blev først opdaget i 1868, da canadiske minearbejdere, der gravede efter gips, fandt et mineral de aldrig havde set før. På et universitet i nærheden af området Novo Scotia, arbejdede kemiker og geolog, Henry How, og minearbejderne bad ham om at se på mineralet. Han indså at det var et nyt mineral og gav det det ucharmerende navn silico-boro-calcit. Først mange år senere da en anden geolog udgav sin bog om mineraler, omdøbte han stenen til Howlit, efter Henry How.
Facts:
Howlit hører til familien af borater, og er en temmelig blød sten. Med 3,5 på Mohs skala, er det en sten man skal passe på med i smykker. Stenen er ofte hvid eller grålig og har en porøs struktur, hvilket gør den ideel til indfarvning. Den farves ofte lyseblå og bruges til at imitere turkis. Howlit og turkis minder i de mørke aftegninger lidt hinanden, hvilket er en fordel ved imitation, og hvid howlit bliver også nogle gange betegnet som hvid turkis.
Howlit hører til i det trigonale krystalsystem, men man ser næsten aldrig stenen i sin krystals form, men snarre i store klumper, som mest af alt ligner broccoli. Man finder ofte store mængder ad gangen og de mest kendte steder stenen findes er Canada og det nordlige USA. Her i butikken har vi den mest som tårne og udskårende figurer.
Energier:
Howlit siges at have en beroligende og afslappende energi, der kan hjælpe med at lindre stress, angst og uro. Den siges at kunne støtte kommunikationen, og hjælpe med at udtrykke følelser. Man siger også at den absorberer negativ energi, dæmper vrede og store følelsesudsving.
Howlit siges at kunne hjælpe på søvnkvalitet, afhjælpe søvnløshed og gøre dig bedre til at huske dine drømme. Det høje calsiumindhold i stenen har bidraget til at howlit bruges for at styrke knogler og tænder.
Man mener desuden at stenen er god ved hormonelle ubalancer, specielt for kvinder, og at den kan afhjælpe menstruationsproblemer.
Stjernetegn:
Tvilling, jomfru og vædder