Sort turmalin lommesten

40,00 kr.

Størrelse: 3×2,5 cm (størrelsen kan variere – alle sten er unikke)

Kvalitet: God kvalitet

Stjernetegn: Skytte

Hver eneste lommesten er unik og forskellig. Små skønhedsfejl er naturlige i mineraler. Vi sikrer dig den bedste kvalitet og pakker sikkert og skånsomt dine mineraler når du køber lommesten hos os.

12 på lager

Quantity:
Size Chart

Beskrivelse

Sort turmalin/ Schorl

Historie:

Den første tekniske beskrivelse af schorl stammer fra 1562, hvor en tysk mineralog ved navn Johannes Mathesius beskrev den som et separat mineral. Mineralet er navngivet efter den tyske by, hvor det først blev fundet ved.

Først langt senere fandt man forbindelsen imellem schorl og andre mineraler, som så har fået fællesbetegnelsen turmalin. I mange år troede man, at nogle af de grønne turmaliner, man fandt i Brasilien, var smaragder.

Facts:

Turmalin er et meget kemisk komplekst mineral, og den er ligesom granat en større gruppe af sten. Sort turmalin eller schorl, som den også hedder, er det mest almindelige mineral i gruppen, og den udgør over 90% af alle turmaliner. Når man støder på turmalinkvarts, er der typisk tale om bjergkrystal eller røgkvarts med indeslutninger af schorl.

Schorl får sin farve fra et meget højt indhold af jern, og den er derfor også magnetisk. Dette giver desuden en ofte metallisk overflade på stenen. Mineralet kan forme meget flotte og meget lange krystaller, som kan være højst attraktive for stensamlere. Til gengæld bruges den på trods af sin hårdhed på 7-7,5 ikke særlig ofte i smykker, muligvis fordi den ofte bliver overskygget af sine mere farverige artsfæller.

Schorl kan findes i store dele af verden, men ofte ikke i mængder, der er værd at mine. Produktion i større stil foregår primært i Brasilien og i adskillige af de afrikanske lande. Hvis man ikke vil rejse så langt efter stenen, kan man være heldig at finde den i Tyskland og Storbritannien.

Energier:

Schorl siges at have en beskyttende og rensende energi. Den beskytter imod negative energier såsom dårligt arbejdsmiljø og bruges af nogen til at beskytte imod stråling fra elektriske apparater. Det er en rodfæstende sten, der også forbindes med rodchakraen, og den kan hjælpe os med at være tro mod os selv og lindre stress. Den kan også hjælpe med at forholde os positivt, selv i dårlige situationer.

I healing bruges den også imod stress, da den kan hjælpe os med at sætte tempoet ned. Desuden bruges den til at rense kroppen for tungmetaller, og så er den god ved problemer med fødder, ben og den nedre del af ryggen.

Stjernetegn:

Vægt og Stenbukken

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.