Kugle i blomsteragat

90,00 DKK

Lille kugle af blomsteragat

8 på lager

Quantity:
Size Chart

Beskrivelse

Diameter: 3 cm

NB! Kuglerne er af natursten, og de kan derfor have forskellige farvenuancer og indeslutninger.

Holder kan tilkøbes.

Agat

Historie:

Første gang i historien vi hører om agat er i Theophrastus’ værk om sten fra ca. 315 før vores tidsregning. Her fortæller han, at stenen har fået sit navn efter Achates-floden i Grækenland, hvor man dengang fandt rigtig mange agater. Stenen har dog været brugt meget længere end det. Man har fundet små udkårne figurer, der er mindst 3000 år gamle.

Romerne og grækerne brugte meget agat til at lave signetringe og service af. Ligesom calsedon var agat med til at starte en kæmpe mineindustri og senere stenslibningsindustri i området ved Idar-Oberstein i Tyskland.

Facts:

Agat er en semi-transparant form for mikrokrystallinsk kvarts. Det betyder, at den aldrig er helt gennemsigtig og aldrig helt opak. Hvis der er tale om en helt opak sten, så er der tale om jaspis. Agat er en del af calsedon-familien, men adskiller sig fra calsedon og onyx ved sine vilde mønstre. Meget agat former sig som onyx i fine bånd, men i modsætning til de næsten lige linjer hos onyx vil man ved agaterne finde et hav af mønstre og krøllede linjer. Dette, samt det store udvalg af farvekombinationer, har givet anledning til mange sjove navne, og selvom de kemiske forskelle i agaterne ikke er så store, er der store udseendemæssige forskelle.

Agat dannes i det hexagonale krystalsystem, og fordi den er en kvarts, har den en hårdhed på omkring 7. Det gør den ideel til smykkebrug, da den kan modstå det meste slid, og man kan udnytte de mange smukke mønstre i stenen.

Agat findes rigtig mange steder i verden, og nogle agater har ovenikøbet fået navn efter deres lokaliteter, f.eks. mexikansk båndagat, og Botswana agat. Derudover finder man en del mosagat i Skotland og Indien, og mange forskellige typer af agat i USA.

Energier:

Blomsteragat siges at kunne hjælpe dig med a se igennem din frygt og nå dit fulde potentiale. Den bygger bro imellem følelser og realitet, og styrker dig til at komme igennem din frygt. Det er en meget beroligende sten, som kan være god at have med sig i smertefulde eller stressende perioder i livet.

Stenen bruges til at lindre stress og raskløshed. Den bruges desuden af nogle til at behandle traumer af større eller mindre grad.

Stjernetegn:

Blomsteragat: Tvilling, Vægt og Stenbuk

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.