Kugle i tigerøje

45,00 kr.

Lille kugle af tigerøje

Diameter: 2,2 cm

NB! Kuglerne er af natursten, og de kan derfor have forskellige farvenuancer og indeslutninger.

Holder kan tilkøbes.

 

11 på lager

Quantity:
Size Chart

Beskrivelse

Historie:

Tigerøje har en lang historie i mange forskellige kulturer. I Kina, forbindes stenen med tigeren, som er et kongeligt dyr der beskytter sit rige. Derfor blev stenen også brugt til beskyttende amuletter.

I Egypten forbandt man stenen med solguden, Ra. Her mente man at stenen kunne bruges til at udvinde gudens vision og livskraft. Faraoer brugte stenen til smykker der skulle give klarsyn og styrke. Derudover lagde man stenen ved de døde, for at gøre rejsen til dødsriget lettere.

Facts:

Tigerøje tilhører kalsedonfamilien, og er det man kalder pseudomorf mineral. Det betyder at mineralet er startet som et andet mineral, i dette tilfælde crocidolit, og så langsomt er blevet omdannet til tigerøje. Tigerøje udviser chatoyancy, som også kaldes katteøje-effekt. Ved almindelig katteøje-effekt, ligger tynde aflange indeslutninger tæt op af hinanden, og når lyset reflekteres får man en skøn effekt, som lidt ligner en kats øje. Hos tigerøje skyldes effekten ikke indeslutninger, men den fiber-agtige struktur som naturligt dannes i stenen. Derfor ligger effekten sig heller ikke jævnt, som ved andre mineraler med katteøjeeffekt, men snarre i bølger hist og her i stenen.

Tigerøje har en hårdhed på 6,5-7 og derfor finder man den med jævne mellemrum i smykker. Hos os finder du tigerøje i mange afskygninger. Vi har vedhæng, lommesten, tårne og kugler.

Tigerøje mines i store mængder i Sydafrika, Tailand, Australien og USA, men findes i mange dele af verden. I gamle dage fandtes der også en del i Kina.

Energier:

Hvis du er fyldt med overspringshandlinger og manglende koncentration, så kan det være at tigerøje er noget for dig. Den siges nemlig at kunne øge koncentrationen, give klare tanker og et godt overblik. Tigerøje skulle desuden være god mod stress og humørsvingninger. Og så skulle den efter sigende bringe lykke.

Nogen mener at tigerøje, er god for knoglerne og måske endda kan hjælpe ved knoglebrud. Derudover skulle den være god ved problemer med synet og sexualitet.

Stjernetegn:

Løve, Stenbuk og Tvilling

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.