Pink ametyst lommesten

10,00 kr.

Størrelse: 1,5×1,5 cm (størrelsen kan variere – alle sten er unikke)

Kvalitet: God kvalitet

Stjernetegn: Fisk, jomfru, skorpion

Hver eneste lommesten er unik og forskellig. Små skønhedsfejl er naturlige i mineraler. Vi sikrer dig den bedste kvalitet og pakker sikkert og skånsomt dine mineraler når du køber lommesten hos os.

32 på lager

Quantity:
Size Chart

Beskrivelse

Ametyst

Historie:

Ametyst har været brugt af adelige og kongelige, i hvert fald siden Alexander den stores tid. Indtil man i det 19. århundrede fandt store mængder af stenen i Brasilien, var det en sten der blev værdsat på niveau med rubiner og smaragder. Derfor finder man ofte stenen i royaler smykker.

På oldgræsk betyder Amethystos, ædru. Grækerne mente nemlig at stenen beskyttede mod drukkenskab. Derfor brugte man stenen til udskårne drikkebægere og beskyttende amuletter. Også i det gamle Egypten blev stenen brugt til amuletter. Her mente man at stenen kunne holde det onde væk.

Facts:

Ametyst kan som mange andre mineraler påvirkes af deres fysiske omgivelser. En kombination af stråling og Jern er ofte med til at give den lilla farve. Men når ametysten først er formet, kan andre faktorer også spille ind. Høje temperaturer kan ændre ametyst til citrin, eller i sjældne tilfælde prasiolit. Dette kan ske i naturen, eller via menneskelig indblanding.

Ametyst dannes i hulrum, hvilket forklarer hvorfor vi ofte ser den i grotter og geoder. Som med meget andet kvarts, kan ametyst danne sig i store mængder og størrelserne på disse grotter kan derfor også blive derefter.

Mineralet er et af de dyreste i kvarts kategorien, og den prissættes primært efter farve og klarhed. Ametyst i rå krystaller er ofte hvide eller klare i bunden, og tager så farve, som krystallen er vokset til. Dette skyldes tilførelsen af jern over tid. Denne detalje kan også have betydning for prisen, da den fortæller en historie om den enkelte krystal.

Ametyst findes i store dele af verden, blandt andet Brasilien, USA og store dele af Afrika.

Energier:

Ametysten forbindes med beskyttelse. Både fra udefrakommende ting, men også fra din egen psyke. Den siges at kunne holde sorg og negative følelser på afstand og give dig mulighed for at se fremad og ikke hænge sig i fortiden.

Stenen siges at kunne hjælpe dig med at fange drømme og hjælpe ved søvnløshed, ved at lægge en sten under hovedpuden. Desuden bruges den til at afhjælpe hovedpine, migræne, og alkoholmisbrug.

I meditation bruges den til at skabe ro og harmoni, og fungerer som et anker for sjælen.

Stjernetegn:

Fisk, Vandmand, Stenbuk, Vædder og Jomfru

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.