Smaragd lommesten

95,00 DKK

Størrelse: 2×2 cm (størrelsen kan variere – alle sten er unikke)

Kvalitet: God kvalitet

Stjernetegn: Tyr og Krebs

Hver eneste lommesten er unik og forskellig. Små skønhedsfejl er naturlige i mineraler. Vi sikrer dig den bedste kvalitet og pakker sikkert og skånsomt dine mineraler når du køber lommesten hos os.

3 på lager

Quantity:

Beskrivelse

Smaragd

Historie:

Smaragd kommer af det græske ord for grøn, “smaragdus”, og har i oldtiden sandsynligvis været et navn, der dækkede over en række forskellige grønne mineraler.

Nogle af de ældste kendte smaragdminer finder man i Egypten, hvor man har minet stenen i hvert fald siden 330 før vor tidsregning. Her forbandt man stenen med liv og fertilitet. Cleopatra var meget glad for smaragder og kendt for at have førsteret til at vælge af de krystaller, der blev minet. Hendes kollektion af smaragdsmyker var imponerende.

Smaragder har i mange kulturer haft stor betydning medicinsk. Folk mente, at en smaragd i munden kunne kurere dysenteri og hjælpe dig til at undgå epileptiske anfald. Smaragder skulle også være gode, når man skulle føde, og til at holde onde ånder væk med. Der blev af samme grund produceret en del amuletter med smaragder.

Facts:

Smaragd er en del af beryl-familien, som også er familie til akvamarin. Definitionen på en smaragd er en beryl der får sin grønne farve fra krom eller vanadium. Smaragder, der er meget lyse i farven, vil ofte bare blive kaldt for grøn beryl, men der er ikke en klar definition på, hvornår man kalder den det ene eller det andet.

Smaragden har i tusindvis af år været brugt til smykker, og dens hårdhed på 7,5-8 gør den meget velegnet til formålet. Langt de fleste smaragder indeholder det, man i fagsprog kalder jardin (fransk for have), eller på dansk ’urtegård’. Det er en reference til de mange indeslutninger, som snor sig og forgrener sig i stenen. Helt klare sten er derfor ekstremt sjældne og derfor også prissat derefter.

Smaragder danner sig i det heksagonale krystalsystem. Et sted, hvor det bliver meget tydeligt, er ved det, man kalder trapicé-smaragder. Her er vækstretningerne nærmest tegnet op af sorte indeslutninger, så det ligner en   sort stjerne i midten af stenen.

Der har været minet smaragder mange steder i verden, bl.a. Norge og Rusland, men kommercielt er der et sted der overskygger alle andre, nemlig Columbia. Over 50% af de smaragder, der bliver brugt til smykkeproduktion, kommer herfra. Lande med noget lavere forekomst, som dog stadig bør nævnes, er Afghanistan og Brazilien.

Energier:

Smaragd siges at hjælpe din mentale udvikling og guide dig til at udnytte dit fulde potentiale. Stenen er desuden en kærlighedssten, både for folk, der har fundet kærligheden, og for dem, der stadig søger efter den eneste ene. Den hjælper på evnen til at samarbejde, på forståelse, og den hjælper dig med at blive ét med din partner uden at miste dig selv.

Smaragd bruges i healing til at behandle problemer med øjne, hjerte og lever. Derudover siges den at være god til at styrke immunsystemet og kan hjælpe dig ovenpå efter infektioner.

Stjernetegn:

Vædder, Tvilling, og Tyr

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.