Silver obsidian lommesten

35,00 kr.

Størrelse: 3×2 cm (størrelsen kan variere – alle sten er unikke)

Kvalitet: God kvalitet

Stjernetegn: Stenbuk, skytte

Hver eneste lommesten er unik og forskellig. Små skønhedsfejl er naturlige i mineraler. Vi sikrer dig den bedste kvalitet og pakker sikkert og skånsomt dine mineraler når du køber lommesten hos os.

19 på lager

Quantity:

Beskrivelse

Historie:

Obsidians historie kan dateres helt tilbage til stenalderen, hvor man brugte obsidian til at lave værktøj af. Fordi det i realiteten er glas, er det nemt at slå små stykker af, og forme skarpe objekter, og det blev derfor brugt til våben og værktøj.

Førte gang obsidian er nævnt på skrift, er i Pliny den ældres opslagsværk, hvor han nævner at materialet minder meget om noget den rejsene Obsidius, har fundet i Etiopien.

Obsidian har været brugt til både værktøj og smykker i mange civilisationer, og hos Mayaerne brugte man det som betalingsmiddel, på samme måde som man i andre civilisationer har brugt guld og sølv. Desuden troede Mayaerne også at et spejl af obsidian kunne vise en fremtiden.

Selvom man i dag mest ser obsidian brugt til smykker og til spirituel praksis, så bruger man det stadig til værktøj i enkelte situationer. Obsidian er nemlig i stand til at skære snit, langt finere end man kan opnå med noget som helst stålblad, hvorfor det bruges til at lave skalpel blade til brug i kirugi. 

Facts:

Obsidian er vulkansk glas, og fordi glas ikke former sig i en naturlig krystalstruktur, kan man ikke kalde det for et mineral. Glasset formes når lava nedkøles så hurtigt at det ikke kan nå at krystallisere.

Der findes flere varianter af obsidian, som er afhængige af hvad der er omkring lavaen, når den nedkøles. Sølv obsidian, får sit fine spil, af bittesmå bobler i lavaen, der bliver foreviget, når det bliver til glas. Snefnug obsidian nedkøles med flager af aske i, og regnbue obsidian har mikroskopiske partikler af magnetit i.

Obsidian er ikke specielt hårdt, og kan kun lige strække sig til et 5-tal på mohs hårdhedsskala. Alligevel har den være brugt i smykker i tusinder af år. Dette skyldes nok i høj grad at stenen er nem at bearbejde.

Obsidian findes mange steder i verden, blandt andet Mexico, Ecuador, Brazilien, Indonesien og Italien.

Energier:

De forskellige varianter af obsidian forbindes med forskellige egenskaber. Her er dem vi har i butikken:

 

Sølv obsidian: Siges at være et spejl til din sjæl, og kan hjælpe med at finde dine skjulet talenter. Desuden siger man at den skærper dine instinkter og dine sanser. Bruges i healing mod angst, depression og andre mentale sygdomme.

 

Snefnug obsidian: Siges at kunne afbalancere din krop og dit sind.  Fjerne følelsen af afmagt og kan bruges til meditation. Bruges i healing mod ømme led og muskelspændinger.

 

Sort obsidian: Menes at kunne hjælpe dig med at bearbejde vrede, jalousi og grådighed. Bruges desuden til at hjælpe med at sætte mål og nå dem. Bruges i healing til smertelindring og til at bearbejde trangen til at skade sig selv.

 

Stjernetegn:

Sølv obsidian: Skytte

Snefnug obsidian: Jomfru

Sort obsidian: Stenbuk og Skytte

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.