Sort onyx tårn

100,00 kr.

Onyx tårn med chakra symboler

Størrelse: 8×2,5 cm (størrelsen kan variere – alle sten er unikke)

Kvalitet: God kvalitet

Hver eneste sten er unik og forskellig. Små skønhedsfejl er naturlige i mineraler. Vi sikrer dig den bedste kvalitet og pakker sikkert og skånsomt dine mineraler når du køber sten hos os.

4 på lager

Quantity:

Beskrivelse

Historie:

Onyx fik sit navn af Pliny den ældre i 77 før vores tidsregning. Det er latin og betyder fingernegl. Stenen er omgærdet af meget overtro og spændende historier. Man sagde i det gamle Rom, at onyx kom fra Afrodites fingernegl. Efter sigende skar Amor, hendes søn, fingerneglen af med en pil og smed den i Indus floden, og da dele af guderne aldrig dør, blev neglen til onyx.

I rigtig mange kulture forbindes onyx med noget negativt. I Kina, mente man at stenen bragte uheld, og andre steder mente man at den kunne give marrerit og fremkalde dæmoner. Her har der nok primært været tale om sort onyx, da sort jo ofte forbindes med noget negativt.

I midten af 1800-tallet, blev den sorte variant af onyx meget populær i smykker, da den engelske dronning Elizabeth d. 1’s mand døde. Hun var i stor sorg og gjorde meget ud af at vise det. Dette gav andledning til en bølge af det man klader sørgesmykker, som ofte indeholdt sort onyx.

Facts:

Onyx er en del af kalsedon-famillien, som er en kæmpestor gruppe af kvarts, med det til fælles at de danner kryptokrystalinske krystaller. Onyx findes i mange farver, men er generelt kendt for sine fine striber. Sort onyx har længe været brugt til at lave camé med. Dette er en udskæringsteknink, hvor man udnytter de forskellige lag af farve til at danne smukke relieffer med. Striberne i onyx er en vigtig del af måden man skelner imellem dem og agat. Man siger at hvis striberne er lige, så er der tale om en onyx, og hvis striberne er bølgede, så er det en agat.

Onyx har en hårdhed på 6,5-7, hvilket gør den velegnet til smykkebrug. Hos Ganesha, arbejder vi meget med den grønne variant i vores smykker, og den sorte og blå variant, finder du typisk som lommesten og tårne. Onyx findes mange steder i verden. Nogle af de store producenter er: Brazilien, Indien, USA og Rulsand.

Energier:

Der findes mange typer af onyx, og hver af dem tildeles forskellige egenskaber. Derfor har vi delt dette afsnit op efter de enkelte typer af onyx, som vi har tilgængelige i butikken.

 

Sort onyx: siges at kunne hjælpe dig igennem sorg, og kunne hjælpe dig med at komme over tidligere forhold. Den hjælper med at bearbejde disse savn, og er en sten der giver jordforbindelse. Ved healing brugse stenen ved øjen og tandproblemer og man siger at hvis man går med sort onyx under en graviditet, så bliver både gaviditeten og fødslen nemmere.

 

Grøn onyx: siges at kunne øge din energi og vijlestyrke. Den kan hjælpe med at øge intimitet og sensualiteten i et forhold, og så bruges den i healing til behanling af sår, og kontrol af blodtryk. Man bruger den også ved sproglige vanskligheder, som lespen og stammen.

 

Blå onyx: siges at kunne booste dit mentale velvære. Den siges at kunne hjælpe mod angst og deprission. I healing bruges den imod mavesår, celle nedbrydning og så siges den at kunne styrke dine tænder.

 

Stjernetegn:

Sort onyx: Løve og Stenbuk

Grøn onyx: Tyr, Jomfru og Stenbuk

Blå onyx: Tvilling, Skytte, Tyr og Fisk

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.