Vesuvianit lommesten

40,00 DKK

Størrelse: 2,5×1,5 cm (størrelsen kan variere – alle sten er unikke)

Kvalitet: God kvalitet

Stjernetegn: Skytte og Stenbuk

Hver eneste lommesten er unik og forskellig. Små skønhedsfejl er naturlige i mineraler. Vi sikrer dig den bedste kvalitet og pakker sikkert og skånsomt dine mineraler når du køber lommesten hos os.

15 på lager

Quantity:

Beskrivelse

Vesuvianit/Idocras

Historie:

Vesuvianit eller idocras blev først officielt opdaget i begyndelsen af 1700-tallet og fik først de navne, vi bruger i dag i slutningen af samme århundrede. Det har tydeligvis været en lang navngivningsproces, og den dag i dag bruges de to navne stadig samtidig. Geologer vil som regel kalde stenen for vesuvianit, og gemologer vil typisk kalde den idocras. Vesuvianit kommer af, at man fandt fine krystaller af stenen i rester fra udbrud af vulkanen Vesuv ved Italien. Idocras kommer fra det græske edios og krausis, som betyder blandet form. Dette navn kommer af, at krystallen ofte danner flere forskellige former. 

Facts:

Kært barn har mange navne, og det gælder også vesuvianit. Stenen er som sagt også kendt som idocras, men også californit, som er en grønlig variant, som findes i Californien. Stenen går også under navnene Solarit, som er et handlesnavn for sten der udelukkende kommer fra Canada, og wiluit, som er en brun-grøn variant, der kommer fra Sibirien i Rusland.

Vesuvianit kan findes i flere farver, men den mest almindelige farve er mosgrøn, ofte med mange indeslutninger. Vesuvianit med meget få indeslutninger er meget sjældent, hvilket betyder, at der oftest er tale om en porøs sten. Man skal derfor passe på ikke at slå stenen imod noget.

Vesuvianit dannes i det tetragonale krystalsystem og har en hårdhed på 6,5, så den er relativ hårdfør overfor slitage. Da vesuvianit med indeslutninger ikke er særlig kostbart, brugs den af og til som imitation for jade, som også tit har den lidt mosgrønne farve.

Ud over de specifikke lokale varianter findes vesuvianit i god kvalitet blandt andet i Italien, Parkistan, Kenya og New York.

 Energier:

Hvis du føler dig fanget, er vesuvuanit måske noget for dig. Den siges at kunne fjerne følelsen af ufrivillig stilstand og fastlåsthed, og den opløser følelser af vrede. Den giver dig en følelse af tryghed og siges at hjælpe mod depression og manglende livslyst.

I healing bruges vesuvianit mod hudproblemer. Den siges at være god for fordøjelsen og absorbering af vitaminer. Desuden er det en rigtig hjerte-sten, som siges at gøre underværker for blodcirkulationen og forhøjet blodtryk. Den skulle desuden kunne hjælpe ved forskellige hjertesygdomme.

Stjernetegn:

Stenbuk og Skytte

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.