Chakrasten i flasker

25,00 DKK

Flaske med små tromlede sten svarende til de syv chakrapunkter

Ryd
Quantity:
Size Chart

Beskrivelse

Lille glasflaske med korkprop indeholdende tromlede stenchips i syv forskellige farver. Flaskens højde: ca. 7 cm. Velegnet til healing og meditation.

Ametyst

Historie:

Ametyst har været brugt af adelige og kongelige, i hvert fald siden Alexander den stores tid. Indtil man i det 19. århundrede fandt store mængder af stenen i Brasilien, var det en sten der blev værdsat på niveau med rubiner og smaragder. Derfor finder man ofte stenen i royaler smykker.

På oldgræsk betyder Amethystos, ædru. Grækerne mente nemlig at stenen beskyttede mod drukkenskab. Derfor brugte man stenen til udskårne drikkebægere og beskyttende amuletter. Også i det gamle Egypten blev stenen brugt til amuletter. Her mente man at stenen kunne holde det onde væk.

 Facts:

Ametyst kan som mange andre mineraler påvirkes af deres fysiske omgivelser. En kombination af stråling og Jern er ofte med til at give den lilla farve. Men når ametysten først er formet, kan andre faktorer også spille ind. Høje temperaturer kan ændre ametyst til citrin, eller i sjældne tilfælde prasiolit. Dette kan ske i naturen, eller via menneskelig indblanding.

 Ametyst dannes i hulrum, hvilket forklarer hvorfor vi ofte ser den i grotter og geoder. Som med meget andet kvarts, kan ametyst danne sig i store mængder og størrelserne på disse grotter kan derfor også blive derefter.

Mineralet er et af de dyreste i kvarts kategorien, og den prissættes primært efter farve og klarhed. Ametyst i rå krystaller er ofte hvide eller klare i bunden, og tager så farve, som krystallen er vokset til. Dette skyldes tilførelsen af jern over tid. Denne detalje kan også have betydning for prisen, da den fortæller en historie om den enkelte krystal.

Ametyst findes i store dele af verden, blandt andet Brasilien, USA og store dele af Afrika.

 Energier:

Ametysten forbindes med beskyttelse. Både fra udefrakommende ting, men også fra din egen psyke. Den siges at kunne holde sorg og negative følelser på afstand og give dig mulighed for at se fremad og ikke hænge sig i fortiden.

Stenen siges at kunne hjælpe dig med at fange drømme og hjælpe ved søvnløshed, ved at lægge en sten under hovedpuden. Desuden bruges den til at afhjælpe hovedpine, migræne, og alkoholmisbrug.

I meditation bruges den til at skabe ro og harmoni, og fungerer som et anker for sjælen.

Stjernetegn:

Fisk, Vandmand, Stenbuk, Vædder og Jomfru

Aventurin

Historie:

Aventurin får sit navn fra det italienske ord ventura, som betyder held. I 1600-tallet kom en italiensk herre ved et uheld til at skabe en type glas med kobberspåner. Dette nye materiale blev kaldt for aventurin-glas eller guldsten. Da man skulle navngive aventurin, syntes man, at den lignede guldsten så meget, at man gav den det samme navn.

Stenen har været kendt i hundredvis af år i Kina, hvor man har brugt stenen til udskæring og lykkeamuletter. Man mente, at den betød held og kunne give velstand. Også i det gamle Rom blev stenen forbundet med held og livskraft, og den var desuden forbundet med gudinden Venus, som er gudinde for kærlighed og skønhed.

Facts:

Aventurin er en kvarts, som hører til calsedon-familien. Det særlige ved Aventurin er de indeslutninger, der giver den den helt særlige glimmereffekt, også kaldet aventuressence. Indeslutningerne består af små flager af mineraler af forskellige typer, som også er med til at bestemme farven på stenen. Den mest kendte aventurin er den grønne, der som regel får sin farve fra muscovit, men mange andre farver kan også forekomme.

Aventurin har en hårdhed på 7, og man ser den derfor ofte brugt i smykker. Det er ikke en meget dyr sten, men dens tiltalende effekt har alligevel givet anledning til imitationer. Det drejer sig primært om aventurin-glas, også kaldet guldsten, som i første omgang var der, hvor stenen fik sit navn fra. Det er en smuk imitation, om end også meget åbenlys. Dens aventuressence er meget jævnt fordelt i stenen og meget intens. Aventurin-glas laves i et hav af farver, hvor den orange farve er den mest kendte.

Aventurin findes flere steder i verden. Indien har nok den største forekomst, men også i Brasilien er der meget af det.

Energier:

Rosa aventurin siges at have en mild og kærlig energi og kan hjælpe dig med at få et positivt livssyn. Den bruges mod forskellige former for gift, og den kan bruges til at neutralisere andre energier, både positive og neagtive.

Rød aventurin: man siger at stenen styrker selvtillid og booster ens lederegenskaber. Den bruges i healing mod sygdomme, der rammer immunsystemet, og bruges til at afhjælpe spiseforstyrrelser.

Gul aventurin er en glad sten, der siges at give mod og mod til at tro på dig selv. Den bruges, når man er bange for ting, man er nødt til, som f.eks. lægebesøg og operationer. Her siges den at dulme angsten og give mod.

Grøn aventurin forbindes med held og velstand. Den siges at styrke kreative evner og virke motiverende. Det er en opportunistisk sten, som hjælper dig med at udnytte de chancer, du bliver givet. Den bruges imod muskelsmerter, hovedpine, og den skaber balance i nervesystemet.

Blå aventurin er en rolig og afstressende sten, der siges at hjælpe med at håndtere aldersrelaterede forandringer. Den bruges i healing imod stofmisbrug og søvnproblemer, og er god for hormonelle problemer, især hos kvinder.

Stjernetegn:

Rosa aventurin: Skorpion, Tyr og Stenbuk

Rød aventurin: Vædder, Jomfru og Vægt

Gul aventurin: Vædder, Løve og Vægt

Grøn aventurin: Jomfru og Tyr

Blå aventurin: Vædder, Vandmand og Vægt

Bjergkrystal

Historie:

 Bjergkrystal har altid været omgærdet af mystik, og utallige civilisationer har brugt den i forbindelse med forskellige ritualer. Mest kendt er nok krystalkuglen, som blev brugt til at spå med.  De gamle grækere mente at det var is fra gudernes bjerg, og i mere end 9000 år har man brugt stenen i smykker, og som talismaner. Og i nyere tid har den også fundet sin plads til mere praktisk brug.  Stenen er blevet brugt til ure, radioer og nu om dage til computere og andet elektronisk udstyr, på grund af dens piezoelektriske egenskaber(evnen til at danne elektrisk spænding, hvis den påvirkes mekanisk)

Facts:

 Bjergkrystal er den farveløse variant af kvarts. De former sig oftest i aflange krystaller, og tit med seks sider, fordi de ligger i det trigonale krystalsystem. Kvarts er verdens næstmest almindelige mineral, og ses derfor mange steder og i mange afskygninger. Det glæder også for bjergkrystal, som for samlere gør sig ekstra interessant ved sin gennemsigtighed. Det giver et billede af havd der foregår inde i stenen, om det så er små lommer af væske, smukke rutiler eller hele landskaber. Her i butikken har vi både rutilkvarts, kvarts med turmalin og meget mere.

Bjergkrystal har som de andre kvartsvarianter en hårdhed på 7, hvilket betyder at de kan modstå temmelig meget slid. Det gør den god i smykker og velegnet som lommesten.

Bjergkrystal mines mange steder i verden, bla. Storbritanien, Schweiz , Spanien og Madagaskar. Man finder dem ofte i store stykker.

Energier:

 Bjergkrystal siges at hele, lede og forstærke. Dette gør den god at bruge sammen med andre krystaller i forbindelse med healing, da den så forstærker disses effekter. Man siger også at det er en rensende sten, som giver ny energi, hjælper immunsystemet og skaber balance. Stenen forbindes endvidere med indsigt, klarsyn, og herved også spådomme. Historisk set har stenen været forbundet med beskyttelse, og også i dag mener man at den kan beskytte mod negative energier og forstyrrelser.

Stjernetegn:

Passer til alle stjernetegn

Karneol

Historisk:

Karneol har haft betydning form mange forskellige civilisationer. I Egypten, forbandt man stenen med solguden Horus, og her blev den også kaldt for solsten. Man brugte den desuden til at hjælpe de døde videre på deres rejse, ved at lægge karneol i deres grav.

Romerne dekorerede deres rustninger med stenen for at give mod og styrke, og i Persien og Grækenland, bruget man karneol i amuletter for at beskytte mod jordskælv og andre naturkatastrofer.

Stenes navn menes at stamme fra kirsebærkornel. Frugten har en farve der minder lidt om karneol. På engelsk hedder stenen Carnelian og træet hedder Cornelian Cherry, så måske er der noget om det.

Facts:

Karneol er en del af Kalsedon familien, som er den microkrystallinsk variation af kvarts. Stenen får sin smukke farve fra jernoxid, som den optager i større eller mindre mængder mens den dannes. Derfor får den stribede lag af varierende farve. Disse lag gør stenen velegnet til brug af Kamé smykker, som er en udskærings metode, hvor man udnytter disse lag til at opnå forskellige farver i et relief.

Stenen danner ikke store flotte krystaller, som bjergkrystal, men dannes i stedet i klumper. Derfor sælges den sjælden som rå sten, men i stedet for i slebne eller udskårende eksemplarer. Her i butikken finder du den som lommesten, kugler, figurer og tårne.

Karneol findes mange steder i verdenen. Man miner store mængder i Brasilien, Uruguay og Madagaskar, men i Gujarat i Indien har man minet karneol i over 5000 år, og gør det stadigvæk. Man mener at de fund man har gjort af bearbejdet karneol i Egypten, stammer fra dette område.

Energier:

Karneolen siges at være en varm og stærk sten. Den forbindes med indre styrke og skal efter sigende kunne hjælpe dig med at finde selvtillid og styrke, til at sige din mening. Stenen siges at lindre smerter i ryggen og være god for huden. Desuden forbindes den med blod, og skal derfor kunne styrke blodets bånd, afhjælpe blodpropper og dårligt blodomløb. Og så siges den at hjælpe mod menstruationssmerter. Måske er det også af denne grund at den siges at være kvindens sten.

Stjernetegn: Krebs, Tyr, Løve, Vædder og Tvilling

Lapis Lazuli

Historie:

Lapis Lazuli har en lang historie, især i de mellemøstlige lande. I det gamle Egypten brugte man stenen til udsmykning af gravsteder og man lavede amuletter af den. Især skarabæen var et pupulært motiv, som også blev brugt ved begravelser. Man mente at skarabæen beskyttede hjertet, som var af stor betydning også når man var død, da hjertet indeholdt ens livshistorie.

Lapis Lazuli var i en meget stor periode i historien også den eneste kilde til blå farve, og i meget lang tid var denne blå farve dyrere end guld. Cleopratra, skulle efter sigende have brugt lapis lazuli som øjenskygge, og flere meget kendte kunstværker er malet med mineralet. Her kan nævnes Pigen med perleøreringene af Vermeer, og Stjernenatten af Van Gogh.

Facts:

Lapis Lazuli er ikke et mineral, men et agregat. Dvs. en sammenkogning af flere forskellige mineraler. Disse kan varriere, men Lapis, som vi også kalder stenen, indeholder altid mindst 25% lazurit, ellers kan det ikke betegnes som lapis. Derudover indeholder det som regel hvid calcit, og små mængder pyrit. Det kan også indeholde andre mineraler, men de 3 før nævnte er dem man tydeligt ser i stenen.

Fordi Lapis er en sammensat sten, kan hårdherden også variere meget. Alt imellem 3 og 6,5.

Lapis indeholder flere farver, men er bedst kendt for sin blå farve. Denen farve kommer fra mineralet lazurit, som får farven fra sit høje indhold af  svovl.

Lapis er blevet minet i Badakhshan regionen i Afganistan i tusindvis af år, og her mines stadig Lapis Lazuli af den allerhøjeste kvalitet. I nyere tid har man også fundet Lapis mange andre steder, blandt andet Chile og Rusland.

Energier:

Lapis lazuli er en sten med mange egenskaber. Rent fysisk siges den at kunne booste imunsystemen og hjælpe ved betændelsestilstande. Hvis du døjer med halsen kan stenen måske også være noget for dig, da den her skulle kunne smertelindre. Hvis du føler dig i ubalance eller deprimeret er der måske også hjælp at hente fra denne skønne sten, som forbindes med ro og agerer booster for din selvbevisthed og selvtillid.

Stenen siges i øvrigt også at kunne hjælpe os med at kommunikere bedre og gøre os bedre til at lytte til hvad andre har at sige.

Stjernetegn:

Krebs, Skytte, Tyr og Vægt

Yderligere information

Farver

, , , , , ,

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.