Rå lapis lazuli

58,00 kr.

Rå stykker af lapis lazuli i god kvalitet.

Mål: ca. 5×4 cm

NB! Alle stenene er rå og kan derfor variere lidt i størrelse, form og farvenuance.

10 på lager

Quantity:
Size Chart

Beskrivelse

Historie:

Lapis lazuli har en lang historie, især i de mellemøstlige lande. I det gamle Egypten brugte man stenen til udsmykning af gravsteder og man lavede amuletter af den. Især skarabæen var et populært motiv, som også blev brugt ved begravelser. Man mente at skarabæen beskyttede hjertet, som var af stor betydning også når man var død, da hjertet indeholdt ens livshistorie.

Lapis Lazuli var i en meget stor periode i historien også den eneste kilde til blå farve, og i meget lang tid var denne blå farve dyrere end guld. Cleopratra, skulle efter sigende have brugt lapis lazuli som øjenskygge, og flere meget kendte kunstværker er malet med mineralet. Her kan nævnes Pigen med perleøreringene af Vermeer, og Stjernenatten af Van Gogh.

Facts:

Lapis Lazuli er ikke et mineral, men et agregat. Dvs. en sammenkogning af flere forskellige mineraler. Disse kan variere, men Lapis, som vi også kalder stenen, indeholder altid mindst 25% lazurit, ellers kan det ikke betegnes som lapis. Derudover indeholder det som regel hvid calcit, og små mængder pyrit. Det kan også indeholde andre mineraler, men de 3 før nævnte er dem man tydeligt ser i stenen.

Fordi Lapis er en sammensat sten, kan hårdheden også variere meget. Alt imellem 3 og 6,5.

Lapis indeholder flere farver, men er bedst kendt for sin blå farve. Denne farve kommer fra mineralet lazurit, som får farven fra sit høje indhold af svovl.

Lapis er blevet minet i Badakhshan regionen i Afganistan i tusindvis af år, og her mines stadig Lapis Lazuli af den allerhøjeste kvalitet. I nyere tid har man også fundet Lapis mange andre steder, blandt andet Chile og Rusland.

Energier:

Lapis lazuli er en sten med mange egenskaber. Rent fysisk siges den at kunne booste imunsystemen og hjælpe ved betændelsestilstande. Hvis du døjer med halsen kan stenen måske også være noget for dig, da den her skulle kunne smertelindre. Hvis du føler dig i ubalance eller deprimeret er der måske også hjælp at hente fra denne skønne sten, som forbindes med ro og agerer booster for din selvbevidsthed og selvtillid.

Stenen siges i øvrigt også at kunne hjælpe os med at kommunikere bedre og gøre os bedre til at lytte til hvad andre har at sige.

 

Back to Top
Added to cart
Shopping Cart
Close

Ingen varer i kurven.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies.